06 November 2010

Torrijas

Mmmh, an old time favorite, brought back from Tenerife (Spain). 
You need 6 or more thick slices of stale white bread (use a dense bread - not something to fluffy). Spread the bread slices on a plate (or deep dish) and heat 500 ml milk with some sugar (and vanilla). Pour warm milk over bread and let it rest for 30 min, until all milk is soaked up. Heat up 500 ml of olive oil (or a little more, the deep pan should be filled with 2 cm of oil). Beat up 2 eggs and turn the bread in them. Only when the oil is really hot bake the bread slices (in batches) until golden brown. Drain on kitchen paper and turn in a sugar and cinnamon mix. Enjoy hot or cold (although warm is the best ;o). 


Und die deutsche Fassung: 
6 daumendicke Scheiben Weißbrot (altbacken) in einer tiefen Platte auslegen. 
1/2 l Milch mit 1 El Zucker + Vanille o. Vanillezucker erhitzen und über das Brot geben und ca. 30 min. ziehen lassen. 
2 Eier verquirlen und die Brotscheiben vorsichtig darin wenden. 
Währenddessen 1/2 - 1 l Olivenöl (ca. 2 cm Öl in Topf oder Pfanne) erhitzen und Brotscheiben nacheinander darin ausbacken. 
Auf Küchenpapier abtropfen lassen und in 5 El Zucker-Zimt-Mischung wälzen. 
Heiß oder kalt servieren. 

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